Kosmetyki

Olej z opuncji figowej – zastosowanie
1 month ago

Olej z opuncji figowej – zastosowanie

olej-z-opuncji-figowej

Olej z opuncji figowej ma wszechstronne zastosowanie. Świetnie sprawdza się zarówno w medycynie naturalnej, jak i w kosmetyce.

Eliminuje zmarszczki

Olej z opuncji figowej przede wszystkim jest stosowany w eliminowaniu skutków starzenia się skóry. Przy jego stosowaniu zmarszczki staną się mniej głębokie, znikną wory pod oczami, jak również przebarwienia skóry i blizny. Ponadto stosowany regularnie spowolni cały proces starzenia komórkowego. Oprócz tego znacznie ujędrni i nawilży on skórę, dzięki czemu będzie wyglądała znacznie zdrowiej.

Trądzik

Dzięki swoim właściwością oczyszczającym, olej z opuncji figowej stosuje się również w przypadku walki z uciążliwym trądzikiem. Ogólnie jest stosowany w przypadku skóry z problemami, na której często pojawiają się różnego rodzaju wypryski i pory. Można go stosować bezpośrednio na skórę, albo zwyczajnie dodać parę jego kropel do codziennie używanych kosmetyków. W ten sposób olejek wzmocni ich działanie. Oprócz tego olejek ten chroni również skórę przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Dzięki jego właściwością ochronnym i regenerującym, często jest polecany do stosowania osobom ze skórą wrażliwą. Bardzo trudno dopasować do niej kosmetyk, który dodatkowo jej nie podrażni. W tym przypadku jednak działanie olejku może znacznie ułatwić jej pielęgnacje. Ważne jest również to, że jest on w pełni naturalnym kosmetykiem i dlatego też jego stosowanie nie wywołuje żadnych skutków ubocznych.

Warto doczytać:

 

lifestylowy Administrator